Kilpailuohjeet

Piirin seuroille tiedoksi kilpailutoiminnasta 2020-2021

 

Piirin kilpailukalenterin lyhennetty versio löytyy piirin/alueen kilpailut sivulta. 
Järjestävän seuran tulee julkaista kilpailukutsu hiihtokalenteri.fi –porttaalissa.  Pakkasen tai lumitilanteiden johdosta voi kilpailujen siirto tai peruuttaminen tulla ajankohtaiseksi.  Tällöin otetaan yhteys piirin kilpailuvastaavaan (= Arto Tölmälä), ja kun uudesta ajankohdasta on sovittu, annetaan tieto Harri Kittilälle, jolla on kilpailukalenteriin lopullinen päätösvalta.  Lopuksi muutos tiedotetaan Eeva Käyhkölle, joka hoitaa muutokset nettiin.  

Nuorten Etelä Suomen Nuorten Cup.
Seitsemän piirin kansallisen kisan yhteyteen muodostetaan nuorten cup-kisa. 
Lisätietoa kisapaikoista, säännöistä ja palkinnoista TÄSTÄ.

Maakuntaviesti on tarkoitus hiihtää 6.1.2021. Järjestävänä seurana on EHS. Lumitilanteesta riippuen kilpailut pidetään Leppävaarassa tai Oittaalla.

Ykkösalueen AM-mestaruuskilpailut   
AM Henkilökohtaiset normaalimatkat lauantaina 23.1 (P), Vihdissä

AM Viestit sunnuntaina 24.1, Vihdissä

AM Sprintit - toistaiseksi avoinna

AM-pitkät matkat - toistaiseksi avoinna

Aluemestaruuskilpaluiden sääntöasiaa:

Hiihtoliiton maastohiihdon ykkösalue käsittää Etelä-Suomen ja Lahden piirien hallitseman alueen.  Lisäksi alueella toimii FSS:n jäsenseuroja, joilla voi olla myös suomenkielisten piirien jäsenyyksiä.

Alueella järjestetään vuosittain aluemestaruuskilpailuja.  Normaalimatkojen ja viestien mestaruuskilpailut järjestetään joka talvi.  Pitkien matkojen ja yksilö­sprinttien kilpailuille pyritään myös löytämään järjestäjät.  Nämä mestaruuskilpailut rinnastuvat hallinnollisesti piirinmestaruuskilpailuihin, jolloin niiden osallistujille riittää osallistumisehdoksi skipassi.

Kilpailujen järjestäjinä toimivat alueen jäsenseurat.  Järjestelyoikeutta haetaan alueen piireiltä, jotka myöntävät ne yhdessä.  Samalla tarkistetaan myös hakijan esittämät ehdotukset osallistumismaksuiksi.

Kilpailuihin saavat osallistua alueen jäsenseurojen hiihtäjät.  Alueella toimivien seurojen kilpailijat saavat osallistua, mikäli heidän seuransa on alueen jäsenseura – muussa tapauksessa he voivat kilpailla ulkopuolisina.  Järjestäjä voi hyväksyä myös muita ulkopuolisia osallistujia.

Pitkien matkojen ja yksilösprinttien mestaruuskilpailut voidaan järjestää myös kansallisten kilpailujen yhteydessä.  Tällöin on järjestäjän tuotettava erilliset mestaruuskilpailujen tulosluettelot ja jaettava näiden mukaiset palkinnot.

Kilpailusarjoista päättävät alueen kilpailuvastaavat ennen ao. talven alkua käyttäen mallina aikaisempia kilpailuja.

Aluemestaruuskilpailujen palkintoina jaetaan mallin mukaiset mitalit kunkin sarjan kolmelle parhaalle.  Viestikilpailuissa mitalin saa joukkueen jokainen jäsen ja lisäksi edustettu seura.  Muita palkintoja voi järjestäjä jakaa harkintansa mukaan.  Palkintojen hankinta-, kaiverrus- ja muista kuluista vastaa järjestäjä.

Hopeasompa 2021. 
Henkilökohtaiset matkat: Katsastuskilpailuja on kaksi, jotka ilmoitetaan myöhemmin. Vertailuluvuksi otetaan parempi sijoitus (=alhaisempi sijaluku) näissä kilpailuissa. Vertailulukujen ollessa kahdella kilpailijalla samat on aluemestaruuskilpailun tuloksella etusija. Muiden piirien kilpailijat jätetään vertailusta pois. Hopeasompa-päällikkö nimeää HS-loppukilpailuun järjestäjän pyytämät piirin "kuumat" lähtijät vertailulukujen mukaan.
Sprintti: Piirin parhaat kilpailijat nimetään sprintin aluemestaruuskilpailuiden tulosten mukaan. Mikäli kilpailua ei ole voitu järjestää tai tuloksia ei ole tarpeeksi, nimeää piirin parhaat piirin valintatoimikunta HS-päällikön johdolla.
Viestit: Piirin parhaat viestijoukkueet nimetään seuroittain aluemestaruuskilpailujen (24.1 Vihti) viestituloksista. Ellei joukkueita tule tarpeeksi tarjolle, voi piirin valintatoimikunta suorittaa täydennyksiä.

Kilpailujen TD:t Järjestäjä sisällyttää tiedon kilpailukutsuun.  TD ja apulais-TD nimetään FIS- ja kansallisiin sekä aluemestaruuskilpailuihin ynnä Maakuntaviestiin.  Kilpailupaikalla juryn jäsenet (TD, TDA ja kilpailun johtaja) käyttävät Liiton toimittamia jury-liivejä.  Liivisarja on toimitettu kilpailuvastaavalle, ja järjestävä seura huolehtii liivien tilaamisesta ja myös toimittamisesta seuraavalle järjestäjälle.
Piirin kaikki TD:t löydät TÄSTÄ.