Kilpailuohjeet

Piirin seuroille tiedoksi kilpailutoiminnasta 2018-2019

 

Piirin kilpailukalenterin lyhennetty versio löytyy piirin/alueen kilpailut sivulta. 
Järjestävän seuran tulee julkaista kilpailukutsu hiihtokalenteri.fi –porttaalissa.  Pakkasen tai lumitilanteiden johdosta voi kilpailujen siirto tai peruuttaminen tulla ajankohtaiseksi.  Tällöin otetaan yhteys piirin kilpailuvastaavaan (= Pekka Palosuo), ja kun uudesta ajankohdasta on sovittu, annetaan tieto Harri Kittilälle, jolla on kilpailukalenteriin lopullinen päätösvalta.  Lopuksi muutos tiedotetaan Eeva Käyhkölle, joka hoitaa muutokset nettiin.  Varsinkin ranking-kilpailuille tulee aina yrittää etsiä uusi päivämäärä taikka korvaava kilpailu.

Nuorten Etelä Suomen Intersport Sello-Cup.
Seitsemän piirin kansallisen kisan yhteyteen muodostetaan nuorten cup-kisa. 
Lisätietoa kisapaikoista, säännöistä ja palkinnoista TÄSTÄ.

Maakuntaviesti peruttu lumipulan vuoksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Ykkösalueen mestaruuskilpailut Espoossa ja Keravalla  
Lauantaina 26.1 henkilökohtaiset sprintit Espoossa P, (Marjon hiihdot)

Lauantaina 9.2 pitkätmatkat Orimattilassa.

Lauantaina 16.2 henkilökohtaiset matkat Vihdissä.

Sunnuntaina 17.2 viestit (P/V) Vihdissä.

Aluemestaruuskilpaluiden sääntöasiaa:

Hiihtoliiton maastohiihdon ykkösalue käsittää Etelä-Suomen ja Lahden piirien hallitseman alueen.  Lisäksi alueella toimii FSS:n jäsenseuroja, joilla voi olla myös suomenkielisten piirien jäsenyyksiä.

Alueella järjestetään vuosittain aluemestaruuskilpailuja.  Normaalimatkojen ja viestien mestaruuskilpailut järjestetään joka talvi.  Pitkien matkojen ja yksilö­sprinttien kilpailuille pyritään myös löytämään järjestäjät.  Nämä mestaruuskilpailut rinnastuvat hallinnollisesti piirinmestaruuskilpailuihin, jolloin niiden osallistujille riittää osallistumisehdoksi skipassi.

Kilpailujen järjestäjinä toimivat alueen jäsenseurat.  Järjestelyoikeutta haetaan alueen piireiltä, jotka myöntävät ne yhdessä.  Samalla tarkistetaan myös hakijan esittämät ehdotukset osallistumismaksuiksi.

Kilpailuihin saavat osallistua alueen jäsenseurojen hiihtäjät.  Alueella toimivien seurojen kilpailijat saavat osallistua, mikäli heidän seuransa on alueen jäsenseura – muussa tapauksessa he voivat kilpailla ulkopuolisina.  Järjestäjä voi hyväksyä myös muita ulkopuolisia osallistujia.

Pitkien matkojen ja yksilösprinttien mestaruuskilpailut voidaan järjestää myös kansallisten kilpailujen yhteydessä.  Tällöin on järjestäjän tuotettava erilliset mestaruuskilpailujen tulosluettelot ja jaettava näiden mukaiset palkinnot.

Kilpailusarjoista päättävät alueen kilpailuvastaavat ennen ao. talven alkua käyttäen mallina aikaisempia kilpailuja.

Aluemestaruuskilpailujen palkintoina jaetaan mallin mukaiset mitalit kunkin sarjan kolmelle parhaalle.  Viestikilpailuissa mitalin saa joukkueen jokainen jäsen ja lisäksi edustettu seura.  Muita palkintoja voi järjestäjä jakaa harkintansa mukaan.  Palkintojen hankinta-, kaiverrus- ja muista kuluista vastaa järjestäjä.

Hopeasompa 2019. 
Henkilökohtaiset matkat: Katsastuskilpailuja on kaksi, nuorten Paloheinähiihto Helsingissä 2.2 ja AM-kisat Vihdissä 16.2. Vertailuluvuksi otetaan parempi sijoitus (=alhaisempi sijaluku) näissä kilpailuissa. Vertailulukujen ollessa kahdella kilpailijalla samat on aluemestaruuskilpailun tuloksella etusija. Muiden piirien kilpailijat jätetään vertailusta pois. Hopeasompa-päällikkö nimeää HS-loppukilpailuun järjestäjän pyytämät piirin "kuumat" lähtijät vertailulukujen mukaan.
Sprintti: Piirin parhaat kilpailijat nimetään sprintin aluemestaruuskilpailuiden tulosten mukaan. Mikäli kilpailua ei ole voitu järjestää tai tuloksia ei ole tarpeeksi, nimeää piirin parhaat piirin valintatoimikunta HS-päällikön johdolla.
Viestit: Piirin parhaat viestijoukkueet nimetään seuroittain aluemestaruuskilpailujen (17.2 Vihti) viestituloksista. Ellei joukkueita tule tarpeeksi tarjolle, voi piirin valintatoimikunta suorittaa täydennyksiä.

Kilpailujen TD:t Järjestäjä sisällyttää tiedon kilpailukutsuun.  TD ja apulais-TD nimetään FIS- ja kansallisiin sekä aluemestaruuskilpailuihin ynnä Maakuntaviestiin.  Kilpailupaikalla juryn jäsenet (TD, TDA ja kilpailun johtaja) käyttävät Liiton toimittamia jury-liivejä.  Liivisarja on toimitettu kilpailuvastaavalle, ja järjestävä seura huolehtii liivien tilaamisesta ja myös toimittamisesta seuraavalle järjestäjälle.
Piirin kaikki TD:t löydät TÄSTÄ.

Pekka Palosuo

050 560 6695

pekka.palosuo@iki.fi