Etelä-Suomen Hiihdon vuosikokous Keravalla

12.6.2024


Hiihtopiiri kokoontui 10.6 Keinukallioon palkitsemaan päättyneen kauden parhaita hiihtäjiään sekä tekemään henkilövalintoja tulevalle kaudelle.

Piirin puheenjohtajan Olli Lampinen nosti vuosikokouksen avaus puheessaan esille piirin kärkiaseman Hiihtoliiton piiriluokittelussa kolmantena vuonna peräkkäin. Niin ikään seuraluokittelu on mairittelevaa luettavaa, Espoon ollessa ykkösenä, Vantaa kolmantena ja Pakila kuudentena ja Kerava 15.
Niinpä piirin parhaan hiihtäjän palkintoon ei välttämättä riittänyt yksi Suomenmestaruus.
Etelä-Suomen Hiihdon parhaaksi HS-tyttöhiihtäjä on Mette Miettinen Espoon Hiihtoseurasta. Parhaaksi HS-poikahiihtäjäksi nousi Eetu Pekkala Keravan Urheilijoista. Niin parhaan tyttö, kuin poika hiihtäjän pystit menivät Espooseen, ja vielä samaan perheeseen Silva Kempin ollessa paras tytöissä ja Anton Kempin pojissa. Parhaan seuran tittelin vei oikeutetusti Espoon Hiihtoseura. Piiri on palkinnut vuosittain myös hiihtohenkilön pitkäaikaisesta seuratyöstä tai muusta hiihtourheiluun piirin alueella suuresti vaikuttaneesta teosta. Tänä vuonna huomionosoitus kohdistui Vantaan Hiihtoseurassa vuosikymmeniä puuhamiehenä toimineeseen Seppo Rätyyn. Sepon ”vyötäisillä” roikkuu kymmenien tv-kisojen, lukuisten SM-kisojen ja vielä useampien FIS-kisojen ”päänahat”.

Piirin kilpailutoiminnan yksi voimatekijä on nuorten HiihtoCenter Cup. Kuuden piirin alueella järjestetyn kansallisen hiihdon yhteydessä kisatun cupin suosio oli jälleen vahvaa 370 kilpailijan tehtyä 780 eri suorituskertaa. Palkintosijalle Cupissa ylsi 37 hiihtäjää ja heitä odottaa 11.8 Oittaalla HiihtoCentterin tarjoamana valmennus- ja testipäivä diplomein. Palkittavat löytyvät tästä.
Onnittelut vielä kaikille palkituille.

ESH:n puheenjohtajana jatkaa Keravan Urheilijoiden Olli Lampinen. Muun johtokunnan muodostavat Arto Tölmälä Hyvinkään Hiihtoseura, Hanna Vilhunen Hausjärven Urheilijat, joka on myös piirin valmennuskoordinaattori, Helena Handolin Nurmijärven Hiihtoseura sekä Jari Virtanen Espoon Hiihtoseura. Erovuoroisista uudelleen valittiin Sanna Värttiö-Hasenson Vantaan Hiihtoseurasta ja Petri Teittinen Vihdin Viestistä. Aivan uutena Piirin johtokuntaan saatiin Anna Isokoski Pakilan Vedosta.
Suomen Hiihtoliiton Liittovaltuuston jäseninä jatkavat Olli Lampinen ja Arto Tölmälä.