Piirivalmennus

Valmentajakoulutus taso 1

 

Syksyn koulutukset starttaavat!
Kauden ensimmäinen taso 1 valmentajakoulutus järjestetään Keravalla Keinukallion urheilupuistossa. Koulutukseen kuuluu Keravalla järjestettävä lähijakso 6.-8..2023 sekä
yksi verkko-opiskelukerta.

Valmentaja- ja ohjaajakoulutusten tavoitteena on kehittää hiihtolajien parissa toimivien valmentajien ja ohjaajien osaamista lajien valmennuslinjausten sekä suomalaisen valmennusosaamisen mallin mukaisesti niin lähi- kuin verkkokoulutusten muodossa. 
Tason 1 valmentajakoulutus sopii esimerkiksi valmentamisesta kiinnostuneille, valmentajan uraaa aloitteleville, urheilijoiden hultajille sekä urheilijoille.
 

Tutustu tarkemmin koulutukseen ja ilmoita itsesi mukaan Suomisport

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Toiset avoimet piiritreenit järjestettiin Hausjärvellä Hausjärven Urheilijoiden isännöimmänä. Ruuhkaa ei ollut ladulla mutta mukavat RH-treenit? Mukana menossa oli hiihtäjiä HaU:sta, VHS:sta sekä HyHs:stä.

Missähän meidän seuraavat avoimet piiritreenit ovat?? Kuka seura ottaa koppia? ?

Kailille avoimet piiritreenit starttaavat vko. 33

Ensimmäisenä yhteistreenit avaa Hyvinkään Hiihtoseura, Hyvinkään Sveitsin alpeilla.

MITÄ: AVOIMET sauvatreenit la 19.9 klo 10-12

MISSÄ: Aloitus Sveitsin laskettelrinteiden alapuolelta.
            Osoite HyvinGolf, Golftie 63 05880 Hyvinkää

MUUTA: Jokainen tekee treenin omalla tasollaan.
             Aloitus ja lopetus yhteisesti.

MUKAAN: Sään mukaiset sauvatreeniin soveltuvat vaatteet, juomista, sauvat.

 

! Hyvinkäällä tapahtuu samaan aikaan!!
Nuorten Jukola järjestetään 19-20.8. joten Hyvinkäällä on paljon ihmisiä liikenteessä, mutta sauvatreeni ei häiritse suunnistajia eikä päinvastoin. Treenin jälkeen on helppo ja lyhyt matka jäädä kannustamaan suunnistajia tapahtuma alueelle Perttulan kentälle.

 

Avointen piiritreenien tarkoitus on kaudella 23-24 toimia siten että, jokainen innokas ESH:n hiihtoseura avaa omat treeninsä kaikille avoimiksi sekä vastaa täysin toteutuksesta ja osallistuu mainostukseen osaltaan. Toki tarvittaessa voi pyytää rohkeasti apua muilta seuroilta. 
Seurojen tehtävänä on myös mainostaa kaikkia treenejä omien seurojensa väelle, jotka omiin treenirunkoihin sopii.

 

10.8.2023

 

 

Hei!

Aurinkoista kesää kaikille! ☀ 

Jaathan tietoa seurassanne!  

Kiitos! ☺
 

Talvikausi 23-24 lähestyy kovaa vauhtia. Kaikilla seuroilla on jo varmasti alustavat suunnitelmat, ym. kaudelle tehtynä. Mutta eikö olisi aika jatkaa piirinvalmennus toimintaa, hyvän alun jälkeen?! Tässä vaiheessa kautta saadaan jatkoa kaudelle 23-24 helpoiten, niin että jokainen aktiivinen ESH:n seura pitää yhden kaikille avoimen treenikerran haluamassaan paikassa viikonloppuisin. Treenin ei tarvitse olla mikään kummoinen tai erikoinen vaan ihan perus tekeminen riittä. Kukin seura on aina vetopäivänään vastuussa tiedottamisesta, valmentamisesta ym. järjestelyistä. Toki jos tuntuu että oman seuran väki ei riitä, niin rohkeasti muihin seuroihin yhteyttä, niin varmasti saadaan apuvoimia. Yhdessä olemme vielä enemmän. Ilman kanssa kilpailijoita ei ole kilpailua. Joten eikös vedetä yhteen hiileen ja hommataan Etelä-Suomeen entistä parempi hiihto henki ja sparrataan, autetaan, ystävystytään yli seurarajojen. Niin saadaan talvella vielä parempia kisoja. Yhdet kaikille avoimet treenit per.seura ei vaadi paljon mutta voi antaa pitkässä juoksussa paljon enemmän. Linkistä löytyy "kalenteri" syksyn viikonlopuille. Johon seurojen valmennus vastuussa olevat voivat merkitä kaikille avoimen treenikerran kaikille avoimeksi. 

! Kaudelle 24-25 on tarkoitus tehdä jo heti keväällä 2024 piirin valmennus runko, piirileireineen.

Eli yksinkertaisesti:

- "Kalenteri" linkki https://docs.google.com/spreadsheets/d/1D61Xc8aS7SqCaKXS_gkFdVTlDavRxW01d_BQySH36Ik/edit?usp=sharing

- Jokainen aktiivinen ESH:n hiihtoseura pyrkii pitämään/avaamaan yhdet viikonlopun lauantain tai sunnuntain treenit kaikille avoimiksi ja tiedottaa niistä riittävät ajoissa!

- Seuran aktiivi/valmennus vastuussa oleva merkkaa treenit kaikille avoimeen runkoon/kalenteriin ja pitää huolen että tieto kulkeutuu muihin seuroihin ajoissa!

- Tiedotus tulee myös ESH:n netti- ja face sivuille (Kunhan tieto piirissä ajoissa!)

- Kaikkien seurojen aktiivit/valmentajat seuraavat listaa ja ilmoittelevat oman seuran väelle mahdollisista avoimista treeneistä sekä hyödyntää mahdollisuuksien mukaan omissa seurojen treenirungoissa avoimia muiden seurojen treenejä.

- Avoimet piiritreenit eivät ole pakollisia! Eikä niitä ole pakko hyödyntää mutta varmasti antavat enemmän kuin ottavat!

- Treenipaikkojen ja treeniseuran vaihtelu virkistää, avartaaa ja tuo vaihtelua perustekemiseen

- Ei kilpailutkaan ole aina samanlaisessa maastossa ja muiden kanssa sparraaminen ja treenaaminen tuo mielekkyyttä ja extra tsemppiä

- Yhdessä olemme vielä enemmän!

- HUOM! Avoimien piiritreenien vastuut, tiedotus, valmennus ym. ovat aina järjestäjillä!

 

LISÄKYSYMYS?

- Onko teidän seurassa SHL:n 1-tason valmentajakoulutus tarvetta syksylle?

- Jos, niin yhteys YV allekirjoittaneelle! 

- Mahdollista paikka ehdotusta?!

Eli olisi tarkoitus saada järjestymään kaikille seuroille avoin SHL:n 1-tason valmennuskoulutus ESH:n piirin alueella.

 

Kesäisin terveisin,

Hanna Vilhunen

0458075777

Etelä-Suomen Hiihdon Piirin Harjoittelukoordinaattori, HS-piiripäällikkö

(SHL:n valmentaja kouluttaja)