Maastohiihdon seura- ja piiritiedote 17.10.2012

18.10.2012

 

Lisenssit ja Skipassit

Kauden 2012 - 2013 kilpailulisenssejä ja Skipasseja pääsee lunastamaan 18.10.2012 alkaen. Alkava lisenssikausi on 11 kuukauden mittainen eli 1.11.2012 - 30.9.2013. Kauden 2012 - 2013 jälkeen lisenssikausi alkaa aina 1.10. ja päättyy 30.9.

Poikkeuksena edellisiin kausiin vakuutuksellinen kilpailulisenssi ja Skipassi myönnetään nyt 80-vuotiaille ja nuoremmille. Lisäksi lisenssivakuutus on voimassa leireillä koko leirin ajan, ei vain harjoitustoimintaan liittyen.

Lisenssiin ja Skipassiin voi liittää viisi kertaa vuodessa ilmestyvän Kustannus Oy Juoksijan julkaiseman Hiihto-lehden sekä Hiihto-lehden liitteenä kahdesti vuodessa ilmestyvän Suomen Maastohiihto ry:n Hiihtäjä-lehden. Lehtien hinta on tällöin 25 €, joka on suoritettava lisenssin maksun yhteydessä. Normaali Hiihto-lehden tilausmaksu on 34,90 € / vuosi. Myös seuroille tarjotaan (yksi tilaus per seura) Hiihto- ja Hiihtäjä-lehtiä edulliseen 25 euron vuosihintaan.

Lisätietoa lisensseistä ja kauden 2012 - 2013 lisenssihinnat löytyvät täältä.   


FIS-koodi

FIS-koodi (FIS-lisenssi) on pakollinen kotimaisissa FIS-kisoissa (mukaan lukien yleisen ja nuorten sarjojen henkilökohtaisten matkojen SM-kisat) yleisessä ja 20-vuotiaiden sarjassa. Myös 18-sarjalaisia kehotetaan hankkimaan FIS-koodi, koska nuorten kansainvälisiin arvokisoihin (nuorten MM-kilpailut, Nuorten Olympialaiset) vaaditaan FIS-pisteitä osallistumisoikeuden saamiseksi ja pisteillä on tärkeä rooli määriteltäessä lähtöjärjestystä.

FIS-koodin haltijat on kirjattu Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS-listalle (rankiglistalle). FIS-lisenssiin ei sisälly vakuutusturvaa, vaan se tarkoittaa pelkästään urheilijan FIS-pisteiden rekisteröimistä kansainväliselle listalle. Kaikkiin FIS:n alaisiin kilpailuihin osallistuvilla on oltava myös kansallinen lisenssi ja vakuutus.

Ilmoittautuminen FIS-listalle tehdään sähköpostitse: larissa.erola(@)maastohiihto.fi. Siinä on mainittava nimi, syntymäaika ja seura. Kauden 2012 - 2013 FIS-koodin hinta on 45 euroa. Liitosta lähetetään lasku, kun ilmoittautuminen listalle on vastaanotettu.

Kun kilpailija on kerran ilmoitettu FIS-listalle, häntä ei tarvitse ilmoittaa vuosittain erikseen. Mikäli urheilija ei ole maksanut FIS-koodia, hänet poistetaan syksyllä automaattisesti FIS-listalta. FIS-lisenssikausi on 1.6. - 31.5. (vertaa kotimaan kilpailukausi 1.11.-30.9.).

FIS-koodit löytyvät täältä esim. nimellä hakemalla (ei ääkkösiä). Koodi on aktiivinen, mikäli sen edessä (status) lukee "active".

 
Erivapaus urheilijan lääkityksessä

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n erivapauslautakunta voi urheilijan kirjallisesta anomuksesta myöntää määräaikaisen erivapauden kielletyn aineen ja/tai menetelmän käyttämiseen Maailman Antidopingtoimisto WADA:n vahvistaman Kansainvälisen erivapausstandardin mukaisesti. ADT:n tekemä erivapauspäätös koskee kansallisen tason urheilijaa ja kansallisen tason kilpailuja Suomessa.

 

ADT:n tasomäärittelyn piiriin kuuluvien urheilijoiden tulee iästä riippumatta hakea erivapaudet Kansainvälisen erivapausstandardin ja ADT:n ohjeiden mukaisesti. Hiihtourheilussa (alppihiihto, freestyle, maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty) yleisen sarjan sekä nuorten yli 16-vuotiaiden SM-kilpailuihin osallistuvien tulee hoitaa erivapaudet Kansainvälisen erivapausstandardin ja ADT:n ohjeiden mukaisesti.

 

Muiden (tasomäärittelyn ulkopuolella olevien) urheilijoiden kohdalla ADT tarkistaa jälkikäteen (mahdollisen dopingtestin jälkeen), että kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelossa olevien aineiden käytölle on lääketieteellinen peruste. ADT pyytää urheilijaa toimittamaan tarvittavat todistukset ja selvitykset jälkikäteen.

 

Poikkeus: kansainvälisen tason urheilijoiden ja kansainvälisiin urheilutapahtumiin osallistuvien urheilijoiden erivapautta koskevat hakemukset on urheilijan toimitettava etukäteen kansainväliselle lajiliitolleen (kansainvälisen lajiliiton sääntöjen mukaisesti) iästä ja kansallisesta tasosta riippumatta. Mikäli urheilijalla on ADT:n hyväksymä erivapaus, urheilijan tulee selvittää, hyväksyykö kansainvälinen lajiliitto ADT:n tekemän erivapauspäätöksen.

 

Lisätietoa: www.antidoping.fi

 


Lisää ajankohtaisia asioita löytyy netistä.